YOUNGER STREET

RESIDENTIAL INTERIOR DECORATION

A newly built townhouse on Younger Street in Warrnambool with a soft palette needed a revamp of the lounge room and study. The clients wanted spaces that reflect the natural environment that surround the area, and to add some warmth and character to the house. 

Lounge

The first option for the lounge room incorporates texture, warmth and colour while still maintaining a soft and beachy look. VJ paneling in a soft blue tone adds a Scandinavian cottage feel while styling elements in natural greens and blues creates depth and interest. 

BARBETTI Materials Board Lounge Option 1.jpg

Lounge

The second option for the lounge room incorporates a stone look fire place in a soft white tone. Styling elements bring texture, contrast and a splash of colour.

Lounge_Option_01_01.jpg
BARBETTI Materials Board Lounge Option 2.jpg

Study

The first option for the study combines functionality with style by adding cabinet spaces as well as open shelving for styling. The study bench is divided by drawers which gives each person their own space to study. By adding VJ paneling and using a soft beachy colour palette, the space not only reflects the beaches of Warrnambool, but connects the space to the lounge room option one. 

BARBETTI Materials Board Study Option 1.jpg

Study

The second option for the study incorporates plenty of storage while still being stylish. Drawers in the bench top creates opportunity to move chairs freely, while a green colour palette creates a point of difference from the rest of the house while still keeping the overall feeling of calm. 

BARBETTI Materials Board Study Option 2.jpg

*This project is currently at concept stage. Photos of finished rooms will follow construction.